Over mij

7 jaar geleden (2010) heb ik mijn eerste digitale camera gekocht, een promo in een bekende supermarktketen. Ik wou wat betere foto’s maken van onze dagtripjes, reizen enz. al snel bleek dat het niet het toestel was dat zorgt voor een mooie foto maar ikzelf, de compositie zoals dat noemt in de vaktaal. Toen ben ik naar de Standaard boekhandel gestapt en mijn eerste boek gekocht “Fotograferen met een digitaal toestel”.

Om eerlijk te zijn dit was geen sinecure, al snel had ik begrepen dat ik een helpende hand nodig had. Via een vriend kwam ik zo bij de fotograve Lina Tassent terecht, www.linatassent.be een site die je zeker eens bezoeken.

Lina heeft mij met enkele sessies op de goede weg geholpen waarvoor ik haar nog altijd dankbaar voor ben.

Wanneer jij beslist om te gaan fotograferen komt er een boel op je af, welk toestel, welk merk, welke & hoeveel objectieven, hoe maak ik een goede compositie, welk programma gebruik ik voor de nabewerking en nog zo veel meer.

Met mijn site www.nicefoto.nl wil ik tips & tricks geven voor alle startende of fotografen die een stap verder willen dan alleen op de knop automatisch.

Later wil ik nog een blog maken waar zowel provisionele, ervaren hobby, als startende fotograven hun ervaring en tips en tricks geven aan elkaar.